22 maart 2009

Zaterdag 21 maart, Rondje IJsselmeer

Na een bijzonder drukke (vrij)dag, waarbij een aantal vervelende mededelingen van onze directeur tot veel emotie leidde, was het tijd voor ontspanning.
Het weekend werd ingeluid met een gezellige borrel en veel gelach met een paar vrienden. Uiteindelijk was het 03:00 uur voordat ik mijn bed weer tegenkwam.

Vijf uur later was ik al weer bezig met de correctie van de Kader-toets van mijn 4e klassers. Het resultaat stemde mij gelukkig. Inclusief het fantastische weer kreeg ik promp zin om een flink eind te gaan fietsen.


Korte broek, een Craft T-shirt en een paar sokken zou genoeg moeten zijn voor deze stralende dag. Min of meer op de bonnefooi besloot ik om nu eindelijk eens een rondje rond het IJsselmeer te gaan maken. Ik stond er verder niet bij stil over hoe ver het zou zijn.
Ik schatte de wind zo tussen de windkracht 3 tot 4 uit westelijke richting. Ik vertrok om 11:15 uur en besloot de route met de klok mee te rijden.


Op de Afsluitdijk besloot ik toch maar even wat proviant in te slaan. Aldaar (bij het benzinestation) kreeg ik genoeg aandacht en werden er diverse foto's gemaakt rond de Quest. Ook waren de twee Lotus-KitCars en een Lotus Elise en een oude Jaguar behoorlijk populair bij de fotografen.
De dijk ging in vliegende vaart. Steeds rond de 47 tot 50 kmpu. Vanaf nu ging de wind meer van opzij blazen, maar was allerminst storend. Wat een rust om mij heen. Zo nu en dan wat racefietsers, af en toe een auto en verder alles leeg en kaal. Bij Lemmer kwam ik weer even in de bewoonde wereld terecht en nam promp een verkeerde afslag. De weg door de Noordoostpolder was het meest saaie stuk van de route. Nog even over de Ketelbrug en dan aansluiten op de bekende weg Lelystad-Swifterband-Dronten. Op de houtribdijk bleef ik achter de dijk behoorlijk uit de wind. Ook de zon scheen nog nét hoog genoeg om mij nog een beetje warmte te geven.
Uiteindelijk was ik om half zeven weer thuis.
Het einde van deze prachtige rit.

3 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

paul en ik gaan zaterdag en zomndag dat rondje rijden:D

gr beeeeeeeeke ( marcel )

Anoniem zei

Beste Maikel,
Ik heb met interesse je verslag gelezen. Verhuur je deze fiets ook of weet jij een manier om zo'n fiets elders te huren?
Gaarne je reactie op mijn email adres: rene.vanhaaften@gmail.com met vriendelijke groet,
Rene van Haaften

marcel beekmans ( beekie ) zei

jekan bij velomobiel.nl in dronten onder het mom van "testrit" de wuest of strada of de mango "lenen"voor een dag, als je goed oor trapt is rondjke ijselmeer wel te doen in een dag hoor:P

gr marcel,