17 maart 2006

Week 11

Het was weer een fris weekje!
De wind uit de (noord)-oosthoek, die stevig doorblies, maakte vooral de terugreis tot een koude aangelegenheid. Ik vind het prettiger om op de terugreis wind mee te hebben. Na een drukke werkdag is het wel fijn om een extra zetje in je rug te krijgen (van de wind). Het ging deze week in ieder geval al weer iets sneller dan vorige week; 233 km met een gemiddelde van 33,0 kmpu.
Omdat mijn freewheel opnieuw vreemde geluiden maakte heb ik maandag een nieuwe besteld. De installatie was een klusje van ± een half uurtje, en de krakende geluiden zijn nu weg. Stof, vuil nattigheid en pekel hebben het oude wheel geen goed gedaan zoals je ziet op de foto.Maandag en woensdag ochtend reed ik ter hoogte van ´t Schouw en dacht ik een (of twee?) witte velomobielen aan de overkant van het kanaal waar te nemen. Ook kwam ik deze week voor het eerst Arie in zijn Quest tegen. Vandaag (vrijdag) kwam mij een rode Mango/Limit(?) tegemoet in Purmerend. En als toetje doemde vandaag ook nog de gele Mango van Kees voor mij op. Terwijl hij op de parallelweg reed haalde ik hem aan de andere kant van de N247 op het fietspad in.
Het heeft een tijd geduurd voordat ik weer eens een velomobiel onderweg ben tegengekomen, maar deze week maakte dat weer ruimschoots goed.

1 opmerking:

lighans zei

Die rode quest/mango was ik. Alleen je gok was veels te veel eer voor de 20 jaar oude M5 Kalisvaart waar ik mee rijd. (zie de site voor foto's)

Leuk om toch te weten te komen dat het wel een limit was. Gave kleur trouwens.

Hans Huijgen