09 september 2008

Kabelbreuk

Het was vorige week ineens heel zwaar trappen.
Dinsdagochtend reed ik Broek in Waterland binnen toen de achterderailleur plots naar het kleinste tandwiel sprong. Draaien aan de shifter werkte niet, dus de diagnose was snel gesteld.
De derailleurkabel was gebroken! Door terug te schakelen naar het kleinere voortandwiel was de rest van de rit nog best te doen. Zolang je niet echt stil komt te staan kom je dan best nog rap vooruit.

Die hele dag bleef het maar regenen! In de pauze toch maar naar de fietsenmaker om een nieuw kabeltje te kopen. Bij de eerste zaak was er geen lang kabeltje meer voorradig; bij de tweede gelukkig wel. Omdat mijn werkdag tot bijna half zes duurde had ik geen zin om eerst nog de nieuwe kabel te monteren. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis!

Het was een stevige wind uit het zuiden, dus lekker wind in de rug. Met ket kleinste verzetje stoof ik naar huis. De volgende dag had ik lekker de tijd en de droge ruimte in de schuur in Bobeldijk om de kabel te vervangen.
De klus was snel geklaard want al snel bleek dat de langere kabel toch nog 15 cm te kort was.
Dat was dus een tegenslag. Donderdagavond had ik pas weer tijd om bij de fietsenmakers in Hoorn een kabel van minimaal 240 cm te scoren. Vergeefs....zucht.

Vrijdag was het gelukkig weer droog en ben ik met mijn nieuwe bukker naar school gereden. Stevig doortrappend tegen de wind in deed ik er bijna 90 minuten over; 30 minuten trager dan met de Quest onder deze omstandigheden. In de middag begon het weer flink te regenen en besloot ik om in Amsterdam te blijven om zaterdagochtend mijn kabeltje bij de ligfietswinkel in Amsterdam te kopen.

De route naar de ligfietswinkel bracht mij ook door de Haarlemmerweg waar Presto een winkel heeft. Zelfs zij konden mij niet aan de gewenste kabel helpen.
Gelukkig slaagde ik bij de winkel achter het Westerpark wél. Eindelijk!

In de winkel stond een rode Sunrider. Een leuke fiets voor €4900,- met een levertijd van twee a drie maanden. Deze velomobiel bleek van Marcel Beekmans te zijn van wie ik de weblog een dag eerder voor het eerst had gelezen. http://ligfietslover.blogspot.com/

Na dit gezellige bezoekje ben ik naar huis gereden. Met de wind in de rug ging het lekker voor de wind. Iets voorbij Purmerend dook er een racefietser voor mij de weg op. Tot Grosthuizen moest ik alle zeilen bijzetten om de racer bij te kunnen houden. Resultaat was een super snel ritje; ik was binnen een uur weer thuis. En dat voor een geveerde randonneur met dikke banden en fietstas aan het stuur.

Omdat de tandemkabels (300 cm) kennelijk zo schaars zijn heb ik er maar meteen twee gekocht. Het was een klein klusje om de kabel weer goed te monteren. Eind goed , al goed.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je kan je onderdelen ook bij velomobiel bestellen. De verzendkosten voor kleine onderdelen zijn erg laag en je heb het snel in huis. vriendelijke groet van Eduard Botter

sunrider16 zei

hoiii
m'n sunrider doet het weer hoor!!

mogen even me rijden met de schoner vervoer tocht en 4 oktober met de tocht mt de herfttreffen:d
gr marcel,