27 augustus 2008

Maandag, wind mee

Omdat mijn schooltijden met ingang van het nieuwe schooljaar veranderd zijn, zal ik vanaf nu ook andere mensen onderweg tegenkomen.
Voorheen ging ik om half zeven de deur uit om dan om half acht op school te zijn. De lessen startte toen nog om kwart over acht.
Sinds twee weken begint de school pas om negen uur met de eerste lessen, dus kan ik uitslapen!


Desondanks reed ik maandag al om zeven uur weg en was dus iets voor achten op school. Het grote nadeel is dat er tussen Monnickendam en Volendam/Edam nu ineens erg veel scholieren mij tegemoet fietsen. Nu het nog mooi weer is, en ik met veel getoeter de weg voor mij vrij maak zal een botsing er voorlopig niet inzitten. Maar als het straks mistig is of gaat regenen wordt het toch wel linke soep. Helemaal als het donker is, dan is mijn snelheid erg moeilijk in te schatten door de onervaren fietsertjes. Dat wordt dus weer een heroverweging om toch maar weer langs het kanaal te rijden.


De weg is daar nog steeds over een paar kilometer erg slecht. Men is bezig om de kade te verbeteren, en pas als die klus geklaard is zal de weg opnieuw worden geasfalteerd. Dat kan dus nog wel een jaartje duren is mijn inschatting. Tja, wat is wijsheid. Frontaal op een tegenligger of solo in een diep gat rijden en in de sloot belanden?

Maandag middag rond half zes had ik de wind weer eens in de rug, en schoot het lekker op. Ter hoogte van Monnickendam kwam ik dit keer Arnold Stokkel tegen. Zo'n 25 km zijn we samen opgereden en hebben weer eens bijgepraat. Ook dit keer het rondje Westfriese omringdijk van 13 september besproken. Helaas kreeg ik dinsdag bericht dat hij dat weekend verhinderd is; jammer!

Wel even twee foto's:

Dinsdagochtend was de lucht erg dik. Erg vochtig en benauwd!
Nadat ik op school onder de douche had gestaan en mij in mijn normale kleren had gestoken bleef ik nog bijna een half uur behoorlijk doorzweten.
In de middag was de lucht weer geklaard en blies de wind (kracht 4) in mijn zij. Eigenlijk ongemerkt ging ik als een raket en was al na 52 minuten weer thuis.

Geen opmerkingen: