21 augustus 2008

Weer naar school

Mijn vakantie stond dit jaar in het teken van lekker uitrusten.
Weekendje Maastricht, beetje klussen rond het huis en het bijhouden van de dierenbegraafplaats ging ook gewoon door.
Ook had ik nu eindelijk tijd om de spannende Tour de France goed te volgen (vanaf de bank).
En inmiddels zijn de Olympische Spelen ook een reden om niet de deur uit te gaan, en lekker met een biertje in de hand naar de meest spannende finales te kijken.

Van fietsen is het helaas de afgelopen vakantieweken weinig gekomen.

Omdat Sonja een week eerder weer aan de slag moest als ik, zou ik de laatste week de gelegenheid hebben om er in mn eentje nog even met mijn tentje op uit te gaan. Een toevallige aanbieding van een schitterende (buk)fiets moedigde dat idee extra aan. Helaas was het vanaf dat moment regen en wind en heb ik alsnog besloten om deze week toch maar weer voor de tv door te brengen.

Mijn nieuwe fiets is een "Delite" van Riese & Müller (Duits) en qua kwaliteit te vergelijken met een Koga. De fiets is bedoeld als stoere wereld-trek-fiets, met stevige bagagerekken, brede 26" banden, vering voor én achter en verder alles erop en eraan.


Een van de laatste mooie dagen heb ik desondanks toch nog een leuke tocht met mijn nieuwe aanwinst kunnen maken. Eerst van Hoorn naar Den Helder en vanaf daar de Noordzee route tot aan Egmond aan Zee gevolgd. Vanaf daar de Boerenlandroute via Alkmaar tot aan Hoorn gevolgd. Ondanks dat ik in deze buurt toch al heel wat weggetjes heb befietst, was ik ook deze keer weer verbaast over de schoonheid van onze provincie. Na 170 buk kilometers was ik weer thuis en ben nog steeds laaiend enthousiast over mijn Delite. Gave Fiets!

Inmiddels ben ik ook weer begonnen met mijn schoolse werk. Een vreselijk drukke en hektische projectweek luidde het nieuwe schooljaar in.

Vandaag kwam ik bij Edam Kees Schouten weer eens tegen en konden we met wind in de rug even bijpraten. De tourtocht rond de Westfrieze omringdijk kwam ook ter sprake. Als ik een afspraak kan verzetten ben ik zaterdag de 13 de ook van de partij.

Geen opmerkingen: