03 mei 2009

Meivakantie

Nadat ik vorige week vrijdag van school naar huis reed heb ik eigenlijk nauwelijks meer in de Quest rond gereden. Inmiddels zijn we al weer een week verder en heb ik 0 km bij kunnen schrijven.
Ik heb deze week heerlijk genoten van mijn tuin, het heerlijke weer en ben toegekomen aan klusjes die ik eerder had laten liggen. Het grootste project was het verwijderen van een enorme bamboe plant die ik achter in de tuin heb staan. Ondanks dat ik 13 jaar geleden de wortels goed had afgescherm met speciaal folie (dik plastic) kwamen er toch regelmatig grote uitlopers de tuin in. Nú was ik het zat. De hoge takken (4,5 m) zijn afgevoerd naar de vuilstort en de kluit is inmiddels zo kort mogelijk afgeknipt. Ik heb de hoop opgegeven om de wortels helemaal te kunnen verwijderen; ik hoop dat ik met het spuiten van Glyfosaat (roundup) uiteindelijk de baas ben over de bamboe.
Ook de vijver heeft een opknapbeurt gehad. Wat eens begon als een leuk waterlelie stekje, was uitgegroeid tot een reusachtige bonk wortels. Nu hebben de waterkruipers weer de ruimte om hun baantjes onbelemmert te kunnen zwemmen. Nu moet er nog een groepje vissen komen.

Inmiddels heb ik de knoop doorgehakt voor morgen. Het weer zal goed genoeg zijn om er met de vakantiefiets (R&M, Delite) op uit te gaan. Ik heb de fietstassen volgestopt, de banden opgepompt en de bidons gevuld met vers water. Een mooie test voor de (mogelijke) fietsvakantie in de zomer.
Morgen vertrek ik voor een week naar een Nivon huis in Hall (bij Eerbeek). Ik verwacht dat het ruim 150 km zal zijn en ik vroeg in de middag aan zal komen. Dinsdag heb ik gepland om door de Veluwe te crossen. Woensdag zullen al mijn collega's ook arriveren om samen te genieten (?) van een studiedriedaagse. Ik ben benieuwd. Vrijdag zal ik na de lunch de terugweg aanvaarden en hoop dan voor het donker thuis te zijn. Tot volgende week...

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Ik heb nog wel een paar goudvissen over maikel , het is eigen kweek en Anita wil ze vast wel een keer voor je meenemen .
Hoor het wel

groeten fujin fietser

superbeekie ( marcel ) zei

blupblup komt snita ze met de fujin brnegen da? kan ze meteen oefenen:P