02 november 2008

Kanaaldijk bijna klaar?!

Het was maandag middag 27 oktober dat ik weer eens een velomobielrijder tegen kwam:
"Mango"Fred uit Purmerend.
Door de slechte kwaliteit van het wegdek van de kanaaldijk tussen Purmerend en Amsterdam rijdt hij nu liever aan de overkant van het Noordhollandskanaal.
De werkzaamheden aan de kade van het kanaal duren nu al enkele maanden, maar het einde lijkt in zicht. Fred vertelde dat er al een gedeelte van het wegdek is vervangen door super strak asfalt. De volgende dag heb ik mijn route maar weer eens verlegd en het nieuwe wegdek geprobeerd, en inderdaad fraai! Helaas zal het nog wel een maandje duren voordat het hele parcours weer is gladgestreken. Tot die tijd blijft het dus nog even behelpen.
Elke ochtend ben ik blij wanneer alle scholieren weer netjes aan de kant zijn gegaan als ik met 45 kmpu langs zoef. 's Avonds als het donker is en de regen mijn bril nat maakt wordt ik ook regelmatig verblind door het tegemoetkomende verkeer. Ik hoop dat ik weer snel mijn oude weg kan gebruiken. Deze week nog twee ritjes voordat ik de Q217 precies een jaar in bezit heb.

1 opmerking:

Arnold Stokkel zei

Nou Maikel, het duurt nog wel even voordat de kanaaldijk helemaal klaar is. Momenteel is het stukje bij de sloperijen een zware test voor de schokbrekers, is er een stuk verzakt voorbij de sloperijen (richting Purmerend) en is het laatste stuk vlak voor het pontje een grote ellende met rijplaten die een flinke aanslag op de Schwalbes gaan doen (en tot nu toe zijn ze nog steeds niet lek). Nog even geduld dus, ze zeggen dat ze op schema liggen. Groeten,
Arnold