12 november 2008

Wind en regenMaandag 10 november werd een drukke dag op school.


Vanaf drie uur stonden de ouders van mijn mentorleerlingen met spanning te wachten voordat hun het rapport van zoon of dochter werd overhandigd. Voor elke ouder had ik 10 minuten ingepland. Soms komen de leerlingen zelf mee, meestal niet. Ik vind dit altijd wel gezellige momenten, hoewel er ook wel eens moeilijke of vervelende gesprekken tussendoor zitten. Opvallend is vaak de herkenning; de appel valt niet ver van de boom. De kinderen hebben het vaak niet van een vreemde!


Uiteindelijk was het half zeven toen ik Q217 de poort uit stuurde en het juiste spoor zocht richting Hoorn.


Met de wind (6 Bft) in de rug ging het waanzinnig hard. Omdat het nat en donker was kon ik het eerste stuk niet helemaal vól gaan, maar voorbij Broek in Waterland ging het gas er op. 40, 45, 50, 55, 56, 57, 58 kmpu en ik was al weer in Edam, even een paar bochtjes is sturen en op naar Hoorn met dezelfde gang.Dinsdag ochtend:
Twee nog niet opgevoerde scooters op hetzelfde traject gepasseerd; altijd leuk!

Dinsdag avond:
Nadat ik bij Sonja de SintMaartenliedjes van de plaatselijke jeugd had aangehoord en een lekker glaasje Whisky op had gedronken ging ik rond elf uur weer naar huis.


Heerlijk rustig en vrijwel droog en windje mee. Toch moest ik in Broek plots vol in de remmen voor een Witte Herdershond, een Blonde Bouvier en hun bazen die met z'n vieren de hele weg nodig hadden. Omdat het ook regelmatig voorkomt dat de baas en de hond met een lange lijn zijn verbonden besloot ik te remmen tot stilstand. Omdat ik inspannend naar de radio luisterde (Met het Oog op Morgen) had ik geen tijd om de dieren en hun baasjes te voorzien van repliek.1 opmerking:

sunrider16 zei

het waaide idd heeeeeel hard ja! de wind had zelfs m'n flefodakje onderweg te pakken genomen, raamplastick was gecheurd dewind tilde het zo op van de sunnie, ik heb heb op gestuurd naar flefobike en al vandaag weer terug zijn, maar blijft kicken om o hard te gaan als het hard waait!!! en vooal scooters inhalen!!! ze kijken je dan dom aan van "huh? "

groetjes marcel,