05 januari 2010

einde vakantie

Zondagavond werd mijn vakantie heerlijk afgesloten met een etentje buiten de deur. Thuis aangekomen had ik een behoorlijk vól gevoel. Ik lag niet rustig in mijn bed en besloot om nog even op de weegschaal te gaan staan. Mijn voorgevoel bleek waar. Na veertien dagen kerstvakantie heb ik een nieuw PR behaald....81 kg (schoon aan de haak). Het werd een onrustige nacht....................

Maandagochtend stapte ik in de Quest die ik zondagmiddag nog even had onderworpen aan een systeemcheck; banden op spanning , accu's vol, beetje poetsen, etc. De wegen rond Hoorn waren nog steeds erg slecht begaanbaar. Pas vanaf Oosthuizen werden de fietscondities beter. Het was behoorlijk ploeteren en uiteindelijk had ik 40 minuten meer nodig dan normaal. Zal het ook iets te maken hebben met mn overgewicht?! De thuisreis (vertrek rond 17:30) verliep al weer iets vlotter. De wegen waren beter begaanbaar, maar soms spiegelglad. Door ijzel en opvriezend sneeuw en smeltwater was het tussen Edam en Oosthuizen soms een glijbaan. Na 1 uur en 20 minuten kwam ik moe en voldaan weer thuis.

Vandaag (dinsdag) had ik weer een werkdag op de Dierenbegraafplaats. Ik zag er tegenop om een kuil te moeten graven voor een grote hond die om twee uur ter aarde besteld zou worden. Ik was bang dat de grond hard bevroren zou zijn en het een zwaar karwei zou worden. Tot mijn grote vreugde blijkt sneeuw zo goed te isoleren dat er totaal geen spake is van een bevroren aarde. Het sneeuwpakket is nog steeds rond de 20 cm en werd ook vandaag weer aangevuld met 2 cm tijdens de sneeuwbuitjes die zo nu en dan overtrokken.

Nu nog even de kerstspullen opruimen en op de valreep nog even een goed voornemen voor 2010: 5 kg afvallen!

Geen opmerkingen: