14 december 2009

Laat de winter maar komenLangzamerhand is het ritme van de fietsforens weer terug aan het komen. De konditie is de laatste weken behoorlijk toegenomen en ik kan weer lekker aanzetten zonder al te snel in ademnood te komen. Ondanks dat ik nog geen racesnelheden haal zie ik dat elk ritje weer een paar seconden/ minuten sneller gaat.
Een uitschieter was een tijd van 49 minuten (gem 44 kmpu). Met de wind schuin in de rug koos ik na lange tijd voor de "oude"route via de Kanaaldijk. Deze weg is vrijwel geheel opnieuw geasfalteerd en omgetoverd tot een fietshighway. Onderweg reed ik met 55 kmpu Arnold voorbij. Helaas viel plotseling mijn koplamp uit. Terwijl ik gas terug nam en alle schakelaartjes even resette kwam er nog geen licht aan de horizon. Toen ik vrijwel stil stond ploepte het licht weer aan en kon ik tot aan Hoorn gewoon doorrijden.
Woensdagochtend viel het licht opnieuw uit en leek de lamp het definitief begeven te hebben. Omdat ik het veel te gevaarlijk vond om zonder licht verder te rijden ben ik omgekeerd en heb thuis de auto gepakt om naar Amsterdam te rijden. Al eerder had mijn knipperlicht (rechts-voor) het begeven, maar nu had ik definitief een goed excuus om in het weekend af te reizen naar Dronten.
Het weer was zaterdag ideaal voor mijn eerste lange rit na bijna een half jaar. Wel fris!
Ik reed de 70 km (Hoorn-Dronten) in precies 2 uur. Na een uurtje sleutelen was het knipperlicht gerepareed en had ik een nieuw koplamp. Klaar voor de winter!

2 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei

lol dat is idd een vetmooi stuk geworden ja! ik ging er laatst ook met dik 52 km/h over heen bij de kanaaldijk beter dan al die kuilen en gaten he!!!

Anoniem zei

nee hoor kuilen en gaten zijn beter lol lol lol