08 januari 2010

vrijdag 8 januariHet was weer lekker fris toen ik de straat uit reed. Ik schat dat het zo rond de -6 gr moet zijn geweest. Donderdag avond was de temperatuur gezakt tot -14 en werd het plotseling ernstig mistig met een zicht van rond de 50 meter. Toch was het nú prima fietsweer.


Op het fietspad Scharwoude-Oudendijk zag ik in de verte een tegenligger aankomen met een enorme lichtbundel. Ik werd er behoorlijk door verblind en pas op het moment van passeren zag ik dat het een Quest was. De bereider had een lamp op zijn hoofd of op zijn helm. Mijn eerste gedachte was dat het de Quest van Cees (met een C) was gezien de herkenbare reflectende strepen. Of was het toch Arie? Op de terugreis was het weer raak. Ditmaal haalde ik op vrijwel dezelfde plek Kees (met een K) in. Het fietspad was net breed genoeg om een riskante inhaalmanouvre te maken.

3 opmerkingen:

eriklukenblog zei

hallo maikel,

ik woon in zwaag en vraag me af of het te doen is om dagelijks naar amsterdam te rijden met de quest. nu fiets ik naar schagen met de racefiets maar mogelijk ga ik in amsterdam werken. hiervoor denk ik een velomobiel aan te schaffen. vraag me af of dat een goed plan is.

Maikel zei

Ik fiets het zelf 3x in de week met veel plezier. Een uitstekende weg met mooi asfalt en weinig of geen verkeer onderweg. Ik werk in Amsterdam Noord en hoef dus niet met de pont over het IJ. In de stad lijkt het mij erg lastig manoeuvreren met een Quest (Mango is dan handiger). Ook zal je voor een goede parkeerplaats moeten zorgen. Zou leuk zijn als er in Hoorn (Zwaag) weer een Qusetrijder bijkomt.

Groet van Maikel
maan.zon@planet.nl

Willem zei

Hoi Maikel,
Ik ben bang dat ik het was met die lamp op mijn helm excuses hiervoor, ik heb mijn verlichting op de Quest (oranje met nr.13) pas aangepast omdat de Inoled te weinig licht geeft op de parallelweg tussen Oosthuizen en Edam; ben er inmiddels al een keer van de weg geraakt met alle gevolgen van dien en heb daarom twee B&M Cyo lampjes boven de Inoled geplaatst nu 100% beter zicht op het donkere stuk dus je zult van mij geen last meer hebben.Ik heb de helmlamp alleen nog aan binnen de bebouwde kom als het donker/regenachtig is.
Gr.Willem (die nog steeds met plezier 5X/week naar Edam Quest en als het even kan ook nog een tourtje maakt met de andere N-H Velonauten)