19 januari 2007

Een winderig dagje

Donderdag 18 januari 2007 was een onrustig dagje.

De voorliggende avond/ nacht was al erg nat geweest, en de wind had er ook weer zin in.
Toch gewoon naar Bobeldijk gefietst en een beetje ingehouden op plaatsen waar de wind gevaarlijk van opzij kwam. Onder dit soort omstandigheden leg ik meestal mijn helm klaar, maar laat hem dat toch telkens weer op de trap liggen omdat ik het niet prettig vind zitten. Dan dus maar een beetje voorzichtiger fietsen!

Tijdens de terugweg was trappen overbodig om met ruim 40 kmpu over de dijk te blazen.
Zoals gewoonlijk parkeerde ik mijn karretje onder zijn afdakje in mijn achtertuin. Vandaag ook op de rem en met twee stenen voor en achter een van de wielen.

Na de tweede stormgolf (in de avond) keek ik tijdens een telefoongesprek uit het raam.
Midden op het terras lag mijn mijn mooie limit op zijn rug?!?!?!? Hoe het zover had kunnen komen is mij nog steeds onduidelijk.
Die avond heb ik de limit de huiskamer ingereden om de schade goed te kunnen bekijken.
De schade bestaat uit eigenlijk alleen lakschade. Enkele krasje aan de zijkant, een schaafje op de rugbult, maar de grote beschadigingen zitten op de neus en bij het achterlicht. De voorkant ziet eruit alsof ik een frontale botsing heb gemaakt. Of ik voor dit soort gebeurtenissen ben verzekerd weet ik niet. Even Apeldoorn bellen dus. Helaas kon ik niet worden geholpen en mag ik volgende week weer terugbellen in verband met de grote drukte. Ik ben benieuwd.

Vrijdagochtend toch weer gewoon fietsend vertrokken. Welgeteld 15 omgewaaide bomen waren netjes opgeruimd om het fietspad weer vrij te maken. Ook kwam ik nog twee omgewaaide vrachtwagens tegen waarvan er één 's avond nog steeds op zijn zij in het gras lag.

Bij Oosthuizen (16:45) reed er plotseling een witte Limit/ C-Alleweder voor mij. Geen achteruitkijkspiegel...Vreemd! Het enige wat ik zag was een grote skibril....Wie was dit? Waarschijnlijk dezelfde Limit die ik tijdens een van de Kerstkoopavonden op de Rode Steen geparkeerd had zien staan. Ik had even geen zin in een praatje, dus bleef het bij een "HOI" en twee toetertjes. Met de wind schuin van achter zoefde ik met 48 kmpu voorbij.

Geen opmerkingen: