08 februari 2009

Een maand later

Na een drukke maand weer eens een update van mijn blog.

Daar waar het goed weer was om te schaatsen heb ik heerlijk geschaatst.Ook de Bannentocht en de Mijzenpoldertocht stonden in het weekend van 10/11 januari op het programma.

Natuurlijk niet met de Quest op het ijs; dat is RAAR! Als ik een schaatser op het fietspad zou tegenkomen zou ik dat óók RAAR vinden.
Zelfs zó raar dat het moreel verboden zou moeten worden.


Enfin, ....
Helaas werd ik enigszins verzwakt door een aanval van verkoudheid. De griepaanval wist ik gelukkig ter nauwe nood te weerstaan, maar heb er toch ruim een week voor gekozen om de Quest onder de afdak te laten staan.
Voor het werk moest ik ook weer een aantal maal naar het hoofdkantoor in Alkmaar. Dus ging ik weer niet met Q217, maar met de auto of met de trein op pad.
Uiteindelijk gooide Sonja ook nog eens roet in het eten want zij werd wél ziek. Nu de auto dus eenzaam in de straat stond werd de verleiding toch te groot en ben ik er ook nog een paar keer met de Volkswagen tussenuit geknepen.
Het uiteindelijke resultaat is dus dat er de afgelopen weken weinig Quest kilometers bij zijn gekomen. De totaalstand is op dit moment 11.000 km.
De keren dat ik wel op pad ging met Q, ging het best wel ontspannen. De snelheid ligt wel duidelijk lager dan ik gewend ben. Ik denk dat het de combinatie conditie en koude zal zijn. Desondanks kan ik de 40 kmpu als kruissnelheid goed vasthouden (zo traag gaat het dus nog niet).
Tot slot nog even een aardigheidje.
Afgelopen woensdagavond was er een dansuitvoering op de de school van mijn dochter in Uithoorn (Thamen). Elke (eerste) klas had in een middag een eigen dans ingestudeerd en moest deze dans in een van de lokalen van de school ter uitvoering brengen voor de toegestroomde ouders. Het eerste wat mij opviel toen ik de afdeling "techniek" betrad was de RAR tandemligfiets (flevobike) die aan de muur was opgehangen. Welke ligfietser huist hier?

1 opmerking:

Anoniem zei

Een velomobiel op het ijs is misschien raar, maar ook ontzettend leuk. Moet je toch echt een keer proberen.
Er zijn ook mensen die velomobielen raar vinden. En toch rijd jij erin!

Kees (Mango34)