28 april 2008

april 2008

De kilometerstand staat inmiddels op 4400 km.
Op 4 mei heb ik mijn Quest precies een half jaar, dus als het zo doorgaat zal ik de 10000 km in een jaar niet gaan redden!
Is dat erg?...Nou, eigenlijk niet echt. Desondanks geniet ik van elke kilometer die ik rijd.


Doordat ik tegenwoordig ook zo nu en dan de auto kan nemen, laat ik de Quest wel eens onder zijn afdakje staan.
Zo reed ik ook afgelopen donderdag even met de auto naar Amsterdam-Noord.


Het was iets voor zeven uur; en al bij de nieuwe turborotonde in Hoorn bleek dat ik sneller met de Quest op het einddoel zou zijn geweest. Zwaar gefrustreerd van het file rijden kwam ik na ruim een uur aan op school alwaar deze dag de eerste theorie examens (Basis Beroeps Nederlands) zouden worden afgenomen. Om twaalf uur zag ik dat de examens voorspoedig verliepen en ben ik richting Bobeldijk gereden. Daar kon ik mijn energie weer kwijt in het bestraten van een pad op hofje 3.Inmiddels ben ik nu aan het genieten van een welverdiende vakantie. Dit keer ruim twee weken!!!! Pas op de derde pinksterdag wordt ik weer verwacht op school. Wat een baan....
Wel betekend dat ik dus mijn standaard fietsforens ritjes ook deze weken mis.


Vandaag heb ik dus maar mijn korte broek en shirt met korte mouwen aangetrokken en ben zonder deksel lekker gaan touren. Hoorn-Zwaagdijk-Wervershoof-Medemblik-Alkmaar-Schermerhorn- Berkhout-Hoorn. Na twee uur had ik ruim 80 km gereden. Heerlijk weer, niet te heet, niet te warm, fijn briesje. Toch weer wat kilometers gemaakt.....ik moet toch een beetje in conditie blijven met cycle vision in het verschiet.
Ik heb mij ingeschreven voor drie onderdelen: De tijdrit, de velomobielenwedstrijd en de zes uurs wedstrijd! Zes uur????? Las ik dat goed????
Is dit iets nieuws? Je moet wel behoorlijk gestoord zijn om zes uur lang rondjes te rijden op een kort parcours. Ik ben de tactiek nog aan het overwegen. Wat zal de goede snelheid zijn? Voor dat doel is een hartslagmeter wel weer handig. Helaas was de batterij van mijn Ciclopsport Hac4 leeg. Inmiddels ben ik er achter dat de vut helemaal weg is uit mijn dure hartslagmeter. Zelfs met verse batterijen wil hij niet meer op gang komen. Garantiegevalletje? Binnekort zal ik in Dronten langs gaan voor wat nieuw materiaal en een groter tandwiel. Verder zal ik een paar langere ritjes plannen om alvast een beetje in het ritme te komen.

De afgelopen weken ben ik een aantal velomobielers tegengekomen, maar wie mij zondag op de ijsselmeerdijk passeerde met zijn mooie rood-wit-geblokte Quest en bijpassende helm, is voor mij nog even een raadsel. Samen met Sonja reed ik daar op een gewone bukker om te genieten van het mooie weer. Aangekomen in het centrum van Hoorn (Rode Steen) heb ik toch maar eens een fotootje gemaakt van de Limit die daar elke dag geparkeerd staat als reclamebord van het wereldse restaurant.

2 opmerkingen:

Pé Koomen zei

Ik was het niet Maikel, die van mij is geel, maar het simpelste is om als je zo iets aan ziet komen je fototoestel bij de hand te hebben en meteen vast leggen dan komt de reactie na publicatie vanzelf.

Marlboro Man zei

Cool ))