06 maart 2008

Februari

Inmiddels al weer een week in de maand maart, maar nu toch even een bericht over mijn februari belevenissen.

Het werd een vreemde maand. Vooral op school gebeurde er vreemde dingen.
De interim directeur die samen met de adjunct sinds september de scepter zwaaide maakte per 1 februari plaats voor een nieuwe directrice. Het afgelopen half jaar was bijzonder vermoeiend, frustrerend en demotiverend. Vooral het bovenbouwteam (inclusief mijzelf) had het zwaar te verduren. Brieven (soms aangetekend) werden verstuurd over onze kennelijke slechte prestaties. De sfeer binnen het docententeam zakte tot onder het vriespunt en het vertrouwen in een goede afloop leek ver weg......

Maar toen kwam onze nieuwe aanvoerder. De interim hebben we niet meer gezien en de adjunct is na twee weken aan de kant gezet. Het was als een wonder dat het enthousiasme weer terug kwam bij het team. De nieuwe directeur is een inspirerende en positieve vrouw. Slechts een aantal collega's kunnen met de nieuwe situatie nog niet goed overweg. Ikzelf ben buitengewoon tevreden over deze vreemde omwenteling.

Na weken van oververmoeidheid had ik al lang niet meer op de schaatsbaan gestaan. Veel nachten had ik wakker gelegen van gepieker en stress. Ook dagen met hoofdpijn en een lamlendig gevoel kwamen steeds vaker voor.
Inmiddels fiets ik weer met veel plezier naar Amsterdam Noord, heb ik al weer een aantal keer op de schaatsen gestaan, slaap ik heerlijk en is de hoofdpijn verdwenen! Hoe snel kunnen dingen gaan.

Op maandag 18 en dinsdag 19 februari ben ik met de auto bij verschillende bedrijven langs geweest om onze stagelopers te bezoeken. Zo kwam ik terecht in Den Ilp bij een (Frieze) paarden stoeterij (http://www.staldevries.nl/), en bij Dennis Papagaai (http://www.papegaai.nl/). Tijdens een gesprek met zomaar een bewoner van het dorp over zijn hobbie als oud ijzerboer (vooral koper), zoemde er een velomobiel langs. Hij was rood en het was volgens mij een ouwe M5-Kalisvaart. Ook nog een leuk gesprek gehad (in de zon) met de beheerders van de boerderij De Marsen midden in het recreatiepark Het Twiske(http://www.recreatienoordholland.nl/). Wat een prachtlokaties allemaal.

Op woensdag 20 februari stond ik op de pont over het IJ samen met de "oude" Vm van Maurice Parré. Een grote reclamesticker voor een goed doel (http://www.ridefortheroses.nl/ ?) sierde zijn oranje Vm minder fraai.

Ook zie ik zo nu en dan Pé Koomen wel eens over de Slachterslaan rijden als ik bezig ben op de Dierenbegraafplaats De Stille Weiden in Bobeldijk.

Deze maand de derde lekke band na ongeveer 3000 km. Rechtsvoor voor de tweede keer.
De achterband doet het nog steeds uitstekend; zonder lek en met genoeg grip en comfort toch lekker snel. De achterband moet wel op voldoende spanning blijven, want anders krijg ik het gevoel te zwalken over de weg.
Mijn snelheid was tijdens mooie droge dagen buitengewoon vlot. Snelheden boven de 50 kmpu komen steeds vaker voor, maar bij 55 kmpu kom ik echt tandjes te kort om nog harder te kunnen.

Over mijn koplamp ben ik niet helemaal tevreden. Bij elke rit valt het licht na ongeveer een half uur rijden spontaan uit, om binnen een paar seconden weer vanzelf aan te gaan. Dit is erg vervelend als dit gebeurt op donkere stukken zonder straatverlichting. Soms herhaalt deze hapering zich een paar keer, soms is het na één hapering verder weer verholpen. Ook is het binnenste van de lamp vochtig en is de lens beslagen wat de lichtstraal toch redelijk hinderd. Toch maar weer eens naar Dronten voor een inspectiebeurt door de jongens die er verstand van hebben.
Ook zal ik binnenkort eens langsgaan bij de nieuwe ligfietswinkel in Oosthuizen (http://www.wheelsreinvented.nl/).

Groet van Maikel

1 opmerking:

Pé Koomen zei

Hoi Maikel,
Dat kan best kloppen dat je mij af en toe ziet gaan over de Slagterlaan in Berkhout, meestal een rondje via Zuidoostbeemster enz. Je snelheid kent voor jou een maximum doordat je tandjes tekort komt zeg je zelf, een advies, ik heb bij Velomobiel voor de 52 tands laten vervangen door de grootst mogelijke en dat is 57 tanden, dus als je toch daar komt voor je verlichting ik zou het wel weten.
Gr.Pé