18 februari 2007

Week 6 en 7

Bijna was het er vandaag wéér niet van gekomen om een bericht achter te laten, maar ik heb nu toch nog even de tijd om de blog even bij te werken.

Vorige week heb ik niet zo veel beleefd op het fietspad.
Geen noodstop, geen lekke banden, geen opvallend slecht weer, geen juigende mensen langs de route en ook heb ik geen vreemde of onbekende velomobielen langs zien komen.
Je zou kunnen zeggen......SAAI.
Ook Arie was elke ochtend weer van de partij. Vrijdag reed hij met het gezin net de rotonde bij Oosthuizen af toen ik hem tegemoet kwam. Quest met kinderaanhanger (met kind?) en zijn vrouw in de Mango erachteraan. Omdat we elkaar altijd in het donker passeren is er van oogkontakt weinig sprake. Meestal roep ik wel iets in de trant van HOI of HAI, of toeter even, maar heb nog nooit iets terug gehoord. Waarschijnlijk heeft hij mij ook nog nooit gehoord vermoed ik. Met de langerwordende dagen kunnen we elkaar tenminste weer eens zien!

Vorige week zondag had ik eindelijk weer eens tijd om de schaatsbaan op te zoeken. Ondanks de drukte kon ik toch redelijk vooruit komen. Helaas viel ik op het rechte stuk zomaar ineens voorover op het ijs. Waar ik nu over gestruikeld was bleef onduidelijk; feit was dat ik plat op mijn buik een paar meter vooruit schoof. Nonchalant stond ik weer snel op en klopte snel het ijs van mijn buik. Ik was zacht (buik met iets te veel rolletjes) terechtgekomen dus kon mijn rondjes gewoon afmaken. Thuis gekomen begon ik iets van spierpijn in mijn linker borst te voelen. De pijn werd echter snel erger en de volgende dag kon ik slechts rollend mijn bed uit komen. Hoesten en niezen deed enorm veel pijn, maar fietsen ging zonder problemen. Echter het uitstappen ging niet zonder de nodige gvd's.
Om een beetje bij te komen besloot ik woensdag de bus te nemen naar Amsterdam.
Vrijdag middag ben ik vrijwel direct na mijn laatste lesuur vertrokken en via mijn oude route langs het kanaal naar Purmerend gereden. De hobbels en kuilen op een stuk van een paar kilometer zijn alleen nóg dieper en groter geworden, waardoor lekker doorrijden eigenlijk niet kan. Voorlopig rijd ik daarom maar weer mijn andere route via Edam. Helaas mis ik daardoor wel de prachtige weg over de de Beemsterdijk. Ondanks dat de wind van opzij kwam kon ik even lekker doortrekken en reed van Purmerend tot Oosthuizen constant boven de 50 kmpu.

Gelukkig is de kneuzing inmiddels vrijwel verdwenen en heb ik vandaag (zondag) opnieuw lekker kunnen schaatsen met een aantal rondjes in de 40(Sec).
De komende week is het even doorbijten, maar dán is daar de vakantie weer.
Ik ben er wel aan toe!!!!

Vorige week:
Afstand: 245 km
Gemiddeld: 37 kmpu
Maximum: 48 kmpu

Deze week:
Afstand: 165 km
Gemiddeld: 36 kmpu
Maximum: 56 kmpu

Geen opmerkingen: