30 december 2006

Hoe het afgelopen halfjaar zo ongeveer verliep.


Cycle Vision 20 en 21 mei 2006:
Tijdens een onstuimig weekend gekampeerd op de camping naast het circuit (Zandvoort) en meegedaan aan de uursrace. Een 18-de plek met een afstand van 44 km vond ik een keurige prestatie.

Juni 2006:
Mijn conditie leek minder te worden. Het bleef bij mijn wekelijkse 250 tot 300 km forensverkeer. Ook in de zomermaanden kwam ik niet verder dan een incidenteel toertochtje door Noord-Holland.

Juli 2006:

Het schooljaar heb ik afgesloten na 11500 km fietsplezier. De Limit heeft nauwelijks een extra krasje opgelopen na een jaar intensief gebruik. Jammer is wel dat de lak duidelijk aan de linkerzijde verkleurd is door de invloed van de zon. Ik overweeg om hem over te laten spuiten.

Augustus 2006:
Dit jaar geen fietsvakantie, maar een culturele reis naar Egypte.

September 2006:
Het schooljaar is weer begonnen! Eindelijk weer fietsen.
Bij elk ritje lijkt het lawaai steeds erger te worden. Vooral op klinkerweggetjes lijkt mijn VM wel uit elkaar te vallen. Een aluminium hoeklijn onderaan de veerpoot blijkt gescheurd/ gebroken te zin. Ik weet niet hoe lang dit nog goed gegaan zou zijn, maar de reparatie kwam niet te vroeg. Direct ook hier en daar wat rubbertjes vervangen en de kettingspanner (stuk elastiek) iets bijgesteld. En wat blijkt…..het werkt! Alles is weer rust in de cockpit.

Oktober 2006:
De schaatsbaan in Hoorn is geopend. Eindelijk! Op een steenworp afstand van mijn woning is een heuse overdekte schaatsarena gebouwd na jarenlang gesteggel tussen gemeenten, investeerders en belangengroepen.
Om de juiste slag te vinden heb ik mezelf opgegeven voor schaatslessen, en dat werkt.
Twee tot drie keer in de week ben ik te vinden op het ijs. Ook heb ik een paar klappers aangeschaft (€850,-), zodat ik ook met de snellere jongens in de binnenbaan mee kan.

November 2006:
Het intensieve sporten (fietsen en schaatsen) kost duidelijk meer energie. Na de zomervakantie ben ik nu 4 kilo afgevallen. Dat kon geen kwaad……….! Maar, ik moet nu veel meer eten om op kracht te blijven. Zo nu en dan wordt ik ook geconfronteerd met spierpijntjes, waar ik normaal eigenlijk nooit last van heb.
Voor op de schaatsbaan heb ik een sensor gekocht (€90,-) die alle rondetijden registreert. Alle tijden kunnen worden bekeken (en gedownload) via
http://www.ijstijden.nl/.

December 2006:
Ik voel me steeds meer uitgeput raken en heb al een paar keer de Limit laten staan.
Het is al een hele tijd geleden dat ik met de trein naar school ging.
Ook een paar keer minder geschaatst. Ik voel me slap. Zucht.
In plaats van een snellere rondjes kom ik niet verder dan vlakke rondjes rond de 50 seconden. Een versnelling zit er nog even niet in.
Aan het eind van de maand blijkt dat ik waarschijnlijk eerder (weken/ maanden?) door een teek te grazen ben genomen en de ziekte van Lyme heb opgelopen. Hoe verzin je het!
Plotseling verscheen er een grote rode ronde cirkel op mijn been met in het midden een rood stipje. Het zou best kunnen zijn dat ik daardoor de laatste tijd van slag was. Inmiddels ben ik aan een stevige antibioticumkuur bezig en hoop dat het virus spoedig uit mijn lijf verdreven is.

Geen opmerkingen: