22 november 2009

Eindelijk weer terug in de Quest

Het werden lange weken van afzien.
De blessure aan de band en pees onder mijn knie bleek toch behoorlijk hardnekkig te zijn. Na een paar weken wilde ik toch proberen hoe het zou zijn om weer in de Quest een rondje te rijden. Helaas werd ik direkt weer twee weken terug geworpen in het revalidatieproces. Volgens de doctoren moest ik toch rekenen op een herstelperiode van 6 tot 8 weken. De weg naar school werd meestal afgelegd met de trein en soms met de auto. Mijn fysieke gestel en konditie storte met rappe sprngen in elkaar. Het resultaat was de Mexicaanse Griep een week voor de herfstvakantie. Wat een pech.... De vakantie had ik gelukkig de tijd om weer op te krabbelen.

Op 26 oktober was het eindelijk zo ver. Met regen en storm maakte ik weer mijn eerste ritje als fietsforens naar Amsterdam. Wel weer wennen!!!!!!
De maanden van fietsstilstand had zijn sporen achtergelaten. Uitgeput, zweet op mn voorhoofd, spierpijn, minimale snelheid, en ga zo maar door. Mijn knie voelde toch nog slap aan, maar gaf geen pijn. Ik noem het zelf een klutsknie.

Inmiddels ben ik een maand aan het fietsen en merk dat de conditie langzaam weer terug komt. Ook komt er steeds meer stevigheid in mn knie. Helaas laten de weersomstandigheden het ontspannen rijden vaak niet toe. Het is regelmatig erg nat, en vaak staat er ook veel wind. Omdat ik vrijwel altijd in het donker rijd heb ik het meest last van de verblindende lampen van tegemoetkomende auto's op de rijbaan naast het fietspad. Vooral als mijn windscherm en bril nat is van de regen. Afgelopen woensdagmiddag spande de kroon: veel regen en een beukende storm. Duidelijk een moment om de helm weer op te zetten. De snelheidsmeter ging ruim boven de 50kmpu. Het gevoel om de snelheid niet zelf in de hand te hebben maakte het een bijzonder inspannende belevenis. Met een ruime hoeveelheid aan adrenaline kwam ik gelukkig heelhuids weer thuis. Zelfs na een relaxte douche-beurt ebte de spanning pas later in de avond weg.
Na 850 km is mijn lijf weer gewend aan de inspanning, maar mist ik nog de kracht om de snelheid als vanouds te rijden. Nog een paar weken en dan.....

In ieder geval zal ik weer vaker van mij laten horen via deze blog.

1 opmerking:

marcel beekmans ( beekie ) zei

begon je al te missen:P als je het leuk lijkt, kunnen we samen wel es stukkie rijden woon immers in Amsterdam:P kan wel een keer stukje mee rijden als je weer naar huis rijd ofzo! zal ik wel leuk vinden:P mail /bel maar een keer ofzo, tel gegevens staan wel op fotoboek op plaza onder marcel beekmans,

hopelijk kan je weer lekker veel rijden maar wel kalm aan doen he

gr marcel